Kookworkshop met Carlo
Leer de fijne kneepjes van het vakBen je ook zo dol op lekker eten en zou je de kneepjes van dit mooie metier willen leren? Waar zou je dat dan het beste kunnen doen? Natuurlijk bij ons in Frankrijk, de bakermat van de verfijnde cuisine. Carlo vertelt je op professionele wijze met veel passie en geduld hoe je thuis ook verrassend je gasten kunt verwennen. Van voorgerecht, via het hoofdgerecht naar de kaas en het dessert. Alle gangen worden besproken en ook het plannen van een menu komt aan bod en nog veel meer. Als Carlo eenmaal vertelt krijg je de echte kneepjes te horen. Leuk om deze kookworkshop te boeken. Geef het liefst van te voren aan en wat je zou willen leren. Dan houdt Carlo hier rekening mee. Je kunt al vanaf 2 personen deze workshop boeken. De kosten voor een workshop zijn vanaf € 85,00* p.p. inclusief het diner voor minimaal 2 personen. *Als je een doorreis-arrangement hebt geboekt wordt dit verrekend.
Als je een kookworkshop boekt
Als je een kookworkshop boekt, weet je nooit precies wat je kunt verwachten. Zo gingen wij In september 2023 bij Le Vieux Boulanger aan de slag om ons ook deze keer weer te laten verrassen hoe deze workshop er uit zou komen te zien. De korte samenvatting is: een rollercoaster van smaken, recepten, tips en tricks van chef Carlo. Vooraf hadden wij een aantal dingen aangegeven die ons leuk leken om te leren en te maken. Dat was de basis. Met dat in het achterhoofd gingen we de winkels in. Zonder boodschappenlijst worden de mooiste producten in de winkelwagen geladen en dan gaat het kokkerellen beginnen. Eerst maar eens de pan op het vuur om een mooie bouillabaisse te maken. Oh… ja, jullie wilden ook kroketten maken toch? Dan houden we een paar garnalen achter en gebruiken we een beetje bouillon als basis voor garnalenkroketten. Oooh ja, voor kroketten heb je paneermeel nodig. Maken we ook wel even zelf. En zo rol je van het een in het ander. Leuk een paté maken. Natuurlijk met een croute deeg. Maar als er dan een stukje croute deeg over blijft, kun je daar wat suiker doorheen doen en dan gebruik je dat toch als basis voor een mooi perentaartje. En zo gaat het de hele dag door. Van het ene recept rol je in het andere. Ieder restje is weer de basis voor wat anders en het mooie is dat alles klopt en alles lekker is. Van ontbijt (gepocheerd eitje, of toch omelet baveuse en dan met of zonder paddenstoelen), via de lunch (beslist geen Nederlandse boterham met kaas) naar het diner (4 gangen los van toch nog een extraatje 😉). Van iedere maaltijd maak je wat moois, je proeft prachtige smaken en je gaat naar huis met een grote hoeveelheid tips, mooie foto’s en een website waar je alle recepten op terug kunt vinden. Voor ons was de conclusie helder. Dat doen we volgend jaar weer.
Jan en Daniel 21 september 2023
"Wat een mooi vak"
Hallo Carlo, bedankt voor de leuke en leerzame workshop. Mede door jouw passie en manier van lesgeven vind ik het nog leuker om in de keuken te staan en iets lekkers te maken. Ook de snijtechnieken zijn handig om onder de knie te krijgen.
Bert 9 oktober 2023
"Onbekommerd genieten"
Lieve Pauline en Carlo, Onbekommerd genieten op een unieke locatie. Culinaire, verrassende, leerzame, geweldige week.
Ed en Roos 12 september 2023
"Groot feest"
Nous emmenos des souvenirs et des recettes! Ontspannen, gezelligheid en culinair... 1 groot feest! Wat hebben we genoten. Dank jullie wel!
Kookclub 12 mei 2022
Nieuwsbrief Juni 2024
Bonjour lieve mensen, En route vers le soleilMet een auto volgeladen en het “klein vee” op de achterbank zijn wij be
Nieuwsbrief januari 2024
Bonjour lieve mensen, We willen jullie allereerst een gezond en voorspoedig 2024 wensen. Een nieuw jaar met mooie momenten om same
Ontbijten met Egg Benedict
Gepocheerd eitje, Hollandaise saus, gerookte zalm of bacon crunchie broodje Zalig bij je ontbijttje Egg Benedict is een klassiek e
Wat is Table d’hôtes?
Chambres d'hôtes zijn enorm populair om in Frankrijk voor korte of langere tijd je vakantie te vieren. Een B&B zowel voor vele we