Carlo Straver

Carlo Straver

Carlo Straver

Carlo is chef-kok in hart en nieren

Bijna zijn hele leven is hij met zijn mooie vak bezig. Op zijn 14de stapte hij voor het eerst een bakkerij binnen tijdens een vakantiebaantje en leerde en proefde hij hoe het was om in zo'n bedrijf te mogen werken. Vervolgens heeft hij zijn opleiding als restaurantkok gevolgd. Na 10 jaar ervaring in de Horeca verder als zelfstandig ondernemer zijn passie verder ontwikkeld. Nu naar 42 jaar is hij werkzaam als Horeca consultance en runt hij in de zomermaanden samen met Pauline 'Le Vieux Boulanger'. Hier kun je genieten van zijn gerechten en kun je ook een kookworkshop boeken. Het is tevens mogelijk om je in te schrijven voor een all-in culinair vakantie arrangement.

Als je een kookworkshop boekt

Als je een kookworkshop boekt, weet je nooit precies wat je kunt verwachten. Zo gingen wij In september 2023 bij Le Vieux Boulanger aan de slag om ons ook deze keer weer te laten verrassen hoe deze workshop er uit zou komen te zien. De korte samenvatting is: een rollercoaster van smaken, recepten, tips en tricks van chef Carlo. Vooraf hadden wij een aantal dingen aangegeven die ons leuk leken om te leren en te maken. Dat was de basis. Met dat in het achterhoofd gingen we de winkels in. Zonder boodschappenlijst worden de mooiste producten in de winkelwagen geladen en dan gaat het kokkerellen beginnen. Eerst maar eens de pan op het vuur om een mooie bouillabaisse te maken. Oh… ja, jullie wilden ook kroketten maken toch? Dan houden we een paar garnalen achter en gebruiken we een beetje bouillon als basis voor garnalenkroketten. Oooh ja, voor kroketten heb je paneermeel nodig. Maken we ook wel even zelf. En zo rol je van het een in het ander. Leuk een paté maken. Natuurlijk met een croute deeg. Maar als er dan een stukje croute deeg over blijft, kun je daar wat suiker doorheen doen en dan gebruik je dat toch als basis voor een mooi perentaartje. En zo gaat het de hele dag door. Van het ene recept rol je in het andere. Ieder restje is weer de basis voor wat anders en het mooie is dat alles klopt en alles lekker is. Van ontbijt (gepocheerd eitje, of toch omelet baveuse en dan met of zonder paddenstoelen), via de lunch (beslist geen Nederlandse boterham met kaas) naar het diner (4 gangen los van toch nog een extraatje 😉). Van iedere maaltijd maak je wat moois, je proeft prachtige smaken en je gaat naar huis met een grote hoeveelheid tips, mooie foto’s en een website waar je alle recepten op terug kunt vinden. Voor ons was de conclusie helder. Dat doen we volgend jaar weer.

Jan en Daniel 21 september 2023

"Wat een mooi vak"

Hallo Carlo, bedankt voor de leuke en leerzame workshop. Mede door jouw passie en manier van lesgeven vind ik het nog leuker om in de keuken te staan en iets lekkers te maken. Ook de snijtechnieken zijn handig om onder de knie te krijgen.

Bert 9 oktober 2023

"Onbekommerd genieten"

Lieve Pauline en Carlo, Onbekommerd genieten op een unieke locatie. Culinaire, verrassende, leerzame, geweldige week.

Ed en Roos 12 september 2023

"Groot feest"

Nous emmenos des souvenirs et des recettes! Ontspannen, gezelligheid en culinair... 1 groot feest! Wat hebben we genoten. Dank jullie wel!

Kookclub 12 mei 2022