Le Vieux Boulanger 2024

Egg Benedict

Ontbijten met Egg Benedict

Gepocheerd eitje, Hollandaise saus, gerookte zalm of bacon crunchie broodje

Zalig bij je ontbijttje

Egg Benedict is een klassiek en heerlijk ontbijtgerecht dat doorgaans bestaat uit gepocheerde eieren, Canadees spek of ham en hollandaisesaus, geserveerd op een Engelse muffin. Hier is een eenvoudig recept voor het bereiden van Egg Benedict:

Ingrediënten:

2 Engelse muffins, gespleten en geroosterd
4 eieren
8 plakjes spek of ham of gerookte zalm
Zout en peper naar smaak
Gehakte verse bieslook of peterselie voor garnering (optioneel)

Hollandaise saus:

3 eierdooiers
1 eetlepel water
1 eetlepel citroensap
1/2 kop (1 stokje) ongezouten boter, gesmolten
Zout en cayennepeper naar smaak

Instructies:

Pocheer de eieren:
Vul een grote pan met ongeveer 2 centimeter water en breng het aan de kook.
Breek elk ei in een kleine kom.
Laat de eieren voorzichtig één voor één in het water glijden.
Kook de eieren ongeveer 3-4 minuten zodat de dooier vloeibaar wordt, of langer als je ze liever gaar hebt.
Gebruik een schuimspaan om de gepocheerde eieren te verwijderen en plaats ze op een bord bekleed met keukenpapier om overtollig water af te tappen.

Bereid het spek of de ham:
Kook in een aparte koekenpan de plakjes Canadees spek of ham tot ze warm zijn.

Maak de Hollandaisesaus:
Klop in een hittebestendige kom de eierdooiers, het water en het citroensap door elkaar.
Plaats de kom boven een pan met kokend water (dubbele boiler) en blijf kloppen tot het mengsel iets dikker wordt.
Voeg langzaam de gesmolten boter toe en blijf voortdurend kloppen tot de saus glad en romig is.
Breng de hollandaisesaus op smaak met zout en cayennepeper.

Stel de Egg Benedict samen:
Plaats een geroosterde Engelse muffinhelft op een bord.
Beleg elke muffinhelft met een plakje bacon of ham.
Leg voorzichtig een gepocheerd ei op elk plakje spek/ham.
Schep de hollandaisesaus royaal over de gepocheerde eieren.
Garneer eventueel met gehakte bieslook of peterselie.

Dienen:
Serveer de Egg Benedict onmiddellijk terwijl de eieren en hollandaisesaus nog warm zijn.

Geniet van je heerlijke Egg Benedict-ontbijt!