Saint-Priest-la-Roche

Saint-Priest-la-Roche

Saint-Priest-la-Roche

Saint-Priest-la-Roche

Saint-Priest-la-Roche is een plaats in Frankrijk, gelegen in het departement Loire, in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. Hier zijn enkele kenmerken van deze plaats:

Ligging:

Saint-Priest-la-Roche ligt in het oosten van Frankrijk, in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, en maakt deel uit van het departement Loire.

Kleine Gemeente:

Het is een kleine gemeente met c. 350 inwoners (2023) en het ligt landelijk en heeft de uitstraling van het echte Franse platteland.

Natuurlijke Omgeving:

Veel van de gemeenten in de regio Auvergne-Rhône-Alpes hebben een prachtige natuurlijke omgeving, met heuvels, bossen en mogelijk rivieren. Dit vindt je ook rondom

Historische en Culturele Bezienswaardigheden:

Zoals veel plaatsen in Frankrijk heeft Saint-Priest-la-Roche een paar historische en culturele bezienswaardigheden, zoals de mooie gerestaureerde kerk met een mooie toren met geëmailleerde dakpannen met een fraai mozaïek uit de Bourgogne. Je treft er ook nog een waterbron waar vroeger water uit werd gehaald voor consumptie en in flessen werd verkocht.

Chateau de la Roche:

Wat je echt niet mag overslaan is het bezoek aan Chateau de la Roche. Het kasteel wat bij het dorp hoort en ongeveer 2 km verderop op een rots in de Loire staat.

Landbouw:

De regio staat bekend om landbouwactiviteiten. Afhankelijk van het seizoen kom je lokale producten tegen, zoals kaas, wijn, honing of andere landbouwproducten.

Wandelen en fietsen:

In de buurt kun je heerlijk wandelen en fietsen. Er zijn vele tochten die je kunt volgen en tussendoor mooi van het prachtige uitzicht genieten langs de Loire.

Loire:

Saint-Priest-la-Roche ligt aan de Loire. Vanaf ons huis kun je deze rivier al zien en je kunt er ook in zwemmen of kanoën. Als je van vissen houdt kun je je hengel uitwerpen als je een vergunning hebt.

    Ontvang onze Nieuwsbrief