Lyon

Lyon

Een echte wereldstad, met een prettige sfeer en mooie architectuur. Deze stad ligt tussen de twee grote rivieren; De Rhône en de Saône. De oude Lyon ofwel Lyon Vieux, is zeker een bezoek waard. Hier zie je de historie van de zijde route en de klinkertjes liggen er nog hetzelfde bij.

Zijderoute

Je kunt er ronddwalen en binnendoor lopen van de ene straat naar de andere kant tussen de huizen en mooie portieken. De deuren bevinden zich in de straten en als ze open staan kun je hier gerust naar binnen.

Markt op zondag

Iedere zondag is er markt lnags de kade van de Saone. Van kunst tot aan groenten, fruit en delicatessen. Het gemoedelijke sfeertje kun je proeven. Zeker als de zon schijnt en de Fransen hun waren kopen voor de lunch of diner.

Nôtre-dame de Fourvière

Dit geweldige bouwwerk boven in Lyon is een must om te zien. een kathedraal met daaronder een basilic, eigenlijk twee kerken op elkaar. Wat een enorme klus is dit geweest om te bouwen. Je kijkt je ogen uit en iedere keer zie je weer iets anders. De serene sfeer is aanwezig en het kippenvel voel je als je binnenstapt. Ga er zeker heen als je in Lyon bent. Je kunt er met een kabeltrammetje omhoog vanuit Lyon Vieux en natuurlijk ook mee naar benden, of via de rozentuin. >> Kijk verder>>

    Ontvang onze Nieuwsbrief