Huilerie Leblanc
Het ligt in het zuiden van de Bourgondische regio.
Al meer dan 140 jaar worden de fruitige en authentieke smaken van culinaire oliën geteeld.
Generatie na generatie bestendigt de familie LEBLANC de productiegeheimen, waarvan de trefwoorden zijn, met authenticiteit, traditie, natuurlijk, smaak, de gastronomie en verfijning.
Is het de stenen molensteen die de zaden en de vrucht verplettert
Sinds 1878, is het ambacht van vader op zoon doorgegeven. Het is ongetwijfeld de alliantie van de twee die aan het einde van de pers de kwaliteit en identiteit van elk van de oliestromen garandeert.
Als je van ambachtswerk houdt én van smaakvolle oliesoorten zoals hazelnoot-, walnoot-, of anders oliesoorten. Bij Leblanc ben je aan het juiste adres. In Iguerande in de Bourgogne zie je hoe het gemaakt wordt en proef je de uitmuntende smaak.
Na een rigoureuze selectie worden onze vruchten geplet met het steenslijpschijf. De resulterende pulp wordt langzaam geperst om blonde, gezoete, geroosterde pinda-olie, amandel, hazelnoot, noten, sesam, koolzaad, pistache, argan.