De omgeving

De omgeving

Geniet van de fantastische fraaie rustige omgeving

In onze streek kun je veel ontdekken. Denk aan wandelen, dorpjes, steden & stuwdammen bezoeken, fietsen, culinair genieten, cultuur snuiven etc. Er zijn talloze mogelijkheden. Hieronder staan een aantal tips om je vakantie bij ons nog leuker te maken.

St. Jean – St.  Maurice zijn van oorsprong 2 dorpjes die samen zijn gevoegd tot één gemeente. Dit zeer fraaie dorp ligt aan de Loire en heeft de kenmerken van een Middeleeuws dorp. Je kunt er wandelen, lekker eten en mooie foto’s maken. Het dorp bevindt zich ongeveer 25 minuten van Saint-Priest-la-Roche.

In St. Haon le Chatel en La Bennison dieu zijn jaarlijks middeleeuwse festivals te bezoeken. Het zijn gezellige festivals met een dorps karakter. De Fransen ontmoeten elkaar en maken er een gezellig spektakel van. Deze kleine dorpen bevinden zich ongeveer 25 minuten van Saint-Priest-la-Roche.

Le Marché Halles Diderot

In Roanne is een luxe overdekte markt, waar de echte fijnproever zijn boodschappen haalt voor de lunch, apertief & diner. Er zijn verschillende luxe kramen met vis, vlees, chacuterie, patisserie, bonbons, groenten, fruit, koffie, thee en een van de beste fromageries uit de streek, n.l. Mons. Openingstijden van 08.00 - 12.00 uur & van 15.00 - 18.00 uur.

In St. Jean – St. Maurice is jaarlijks het aquarel festival te bezoeken. Het zijn gezellige festivals met een dorps karakter. De Fransen ontmoeten elkaar en maken er een gezellig spektakel van. Dit kleine dorp bevindt zich ongeveer 25 minuten van Saint-Priest-la-Roche.

Halles Bocuse

In Lyon is zoveel te zien. Wat voor de culinaire liefhebber eigenlijk niet mag ontbreken is Halle Bocuse. Een paradijs voor de lekkerbek om heerlijk te lunchen met oesters, fruits de mer, glaasje wijn en nog veel meer delicatessen. Gewoon doen....

Mooie vergezichten

De streek staat ook bekend om zijn mooie vergezichten en uitgestrektheid. Zoals Pet d'anne in Dance, St. Jean St. Maurice of St. Haon le Chatel. Geniet samen van deze prachtige omgeving.

Eten & drinken

In het meest Bourgondische deel van Frankrijk zijn talloze restaurant in de omgeving te vinden. Je kunt daar heerlijk eten en genieten van meerdere soorten keukens. Er zijn ook restaurant te vinden op het Michelin sterren niveau en iets daar onder. Je zult zeker verrast worden. Vraag ons naar de vele mogelijkheden.

a

Kinder activiteiten

In de omgeving kun je met de kinderen heerlijk eropuit. Spelen in de bossen, zwemmen of kanoën in de Loire. In Villerest staat een grote stuwdam met daarnaast een grote speelruimte met strand, zwembad, luchtkussens. Hier zijn ook mogelijkheden om te picknicken en ergens anders een hapje te eten.

    Ontvang onze Nieuwsbrief