Le Vieux Boulanger B&B in Frankrijk

Chambres d'hôtesChambres d’hôtes in Frankrijk

Chambres d’hôtes in Frankrijk

Slapen, wandelen, uitrusten, lekker eten, genieten van elkaar

Zoek een geschikte chambres d'hôtes

C

hambres d'hôtes zijn enorm populair om in Frankrijk voor korte of langere tijd je vakantie te vieren. Een B&B zowel voor vele wel bekend is er in vele vormen en klassen. Luxe, landelijk, persoonlijk of iets afstandelijk. Iedere accommodatie is weer uniek in zijn soort. Je hebt dus veel keus in heel Frankrijk om te overnachten. Op de website www.chambresdhoteszoeken.nl staan een groot aantal overnachtingen van Nederlandse en Belgische eigenaren.

blog-single-img-1
blog-single-img-2

Chambres d’hôtes is de Franse benaming voor Bed and Breakfast.

De term chambres d’hôtes betekent letterlijk ‘gastenkamers’. U bent dan ook vaak eigenlijk te gast bij een eigenaar in huis.

In Frankrijk bestaan er tienduizenden chambres d’hôtes door heel het land. Je huurt een kamer per nacht of voor meerdere nachten.

Bij een overnachting in een chambres d’hôtes zit het ontbijt altijd inbegrepen, net als bij een overnachting in een bed and breakfast. De eigenaars stellen dus een overnachting beschikbaar in hun eigen huis (variërend van één tot maximaal 5 kamers). Ze serveren in de ochtend een gezellig en lekker Frans ontbijt.

De oorsprong

De oorsprong van het aanbieden van kamers van de gasten heeft te maken met het platteland en gaat al tot vele jaren terug. Als extra bijverdienste verhuurde de vrouw des huizes kamers in hun huis. Dit waren vaak simpele, maar fijne overnachtingsplekken waar ze de gasten goed in de watten legde. Inmiddels is de term chambres d’hôtes enigszins vrijer geworden en worden chambres d’hôtes omgetoverd tot de meest luxueuze bestemmingen zijn, compleet met ontspanningsmogelijkheden. Daarnaast bestaan er ook nog vele eenvoudigere chambres d’hôtes waar de eigenaars hun uiterste best doen om het de gasten naar hun zin te maken.

Diversiteit aan chambres d’hôtes

Zoals gezegd bestaat er een grote diversiteit aan chambres d’hôtes. Er zitten grote verschillen in comfort, de geboden faciliteiten (zwembad, sauna, etc.), maar ook de prijs kan enorm verschillen. Sommige chambres d’hôtes eigenaars bieden kamers aan, waarbij het sanitair gedeeld dient te worden met andere kamers. Andere chambres d’hôtes zijn erg luxe en hebben bijvoorbeeld naast een buitenzwembad een sauna en een hottub.

Normaliter worden chambres d’hôtes per nacht gehuurd. Er wordt ‘s ochtends voor het ontbijt gezorgd en het bed is al opgemaakt bij aankomst. In veel gevallen is het ‘s avonds ook mogelijk mee te dineren met de eigenaars en de andere gasten, dit wordt table d’hôtes genoemd.

Nederlands en Belgische eigenaren

In Frankrijk zijn er ook een groot aantal Chambres d’hôtes met Nederlandse- en Belgische eigenaren. Je kunt er zeer veel vinden door het gehele land. Op de websites www.chambresdhoteszoeken.nl en op www.opreisinfrankrijk.nl staan er vele vermeld. Ook op andere websites kun je er meer vinden. De ontvangst en ontbijt kunnen nogal verschillen met de Franse. Zeker het ontbijt is meestal uitgebreider in tegenstelling van het Franse ‘petit dejeuner’.