skip to Main Content

Warme omgekeerde appeltaart, Tarte Tatin.

Receptuur:

  • 8 appels Goudrenetten of Elstar
  • 100 gr suiker
  • 50 gr boter
  • 250 gram pâte brisée (zie recept hieronder)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de appels, snijd ze in tweeën en haal het klokhuis eruit. Doe de boter in de pan  met  de suiker in een ovenvaste koekenpan (28 cm Ø). Laat de suiker licht kleuren. Leg daarna de halve appels in de pan met de bollen kant naar onderen. Leg de deksel op de pan en laat de appels 8 minuten op laag vuur  stoven. Daarna het vuur uit doen en de deksel van de pan halen, zodat het vocht kan verdampen. Nu even 10 minuten wachten. Ondertussen  het deeg uitrollen en eventueel de appels licht bestrooien met kaneelsuiker, voor een extra smaak. Leg nu de deegplak op de appels en zet de pan in de oven. Bak het geheel in ca. 30 minuten goudbruin en haal de pan hierna uit de oven.

Nua ca. 10 minuten de taart omdraaien op een serveerschaal en de tarte Tatin nu serveren.

Serveer er een huisgemaakte vanillesaus bij.

Pâte brisée

  • 200 gr bloem gezeefd
  • 1 eetlepel suiker (voor een zoete taart)
  • Snufje zout
  • 100 gr boter
  • 1 ei

Werkwijze

Kneed snel met de hand het deeg tot een samenhangende deegmassa.

Niet te lang kneden. Indien nodig 1 eetlepel water toe voegen.

Laat het deeg 2 uur opstijven in de koelkast.

Als je het gaat gebruiken ½ uur van te voren uit de koeling halen.

Rol het deeg uit en leg het over de gegaarde appels zoals hierboven omschreven

 

Translate »
Back To Top