Ga naar hoofdinhoud

Receptuur voor 6-8 stuks: 

  • 100 gram boter 
  • 100 gram geschaafde amandelen 
  • 50   gram suiker 
  • 2   eieren 
  • 2   appels Elstar  of Pink Lady
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • snufje kaneel 
  • 6-8 kletskoppen (optioneel)

 Werkwijze: 

Alles ingrediënten, behalve de appel en de kletskopjes, vermengen tot een beslag in een keuken machine met een mes. De appel schillen, in kleine blokjes snijden en door het beslag spatelen. 

 Beslag in kleine vormpjes doen met onderin een kletskopje. Afbakken in ca. 25 minuten op 180 graden. 

Hierbij een vanillesaus en/of vanille-ijs serveren of een sinaasappeldressing met pruimenpitolie van Leblance of Amaretto, dragon  en vanille.  

Back To Top