skip to Main Content

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai dit typisch Frans dessert. De clafoutis met kersen doet het ook goed als zoete lekkernij  bij de koffie of thee! Benodigheden: 4 eieren 80 gr. suiker mespuntje zout 140 gr. gezeefde bloem krap 4 dl. melk 500 gr kersen ( pot of blik kan uiteraard ook)   Beschrijving: Eieren en suiker met het mespuntje zout licht en schuimig kloppen. Hoe langer, hoe schuimiger en luchtiger het beslag wordt. Daarna de gezeefde bloem en de melk toevoegen en kloppen tot een glad en luchtig beslag. Een vorm met zachte…

Tarte Tatin

Warme omgekeerde appeltaart, Tarte Tatin. Receptuur: 8 appels Goudrenetten of Elstar 100 gr suiker 50 gr boter 250 gram pâte brisée (zie recept hieronder) Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, snijd ze in tweeën en haal het klokhuis eruit. Doe de boter in de pan  met  de suiker in een ovenvaste koekenpan (28 cm Ø). Laat de suiker licht kleuren. Leg daarna de halve appels in de pan met de bollen kant naar onderen. Leg de deksel op de pan en laat de appels 8 minuten op laag vuur  stoven. Daarna het vuur uit doen en…

Frans appelcakeje

Receptuur voor 6-8 stuks:  100 gram boter  100 gram geschaafde amandelen  50   gram suiker  2   eieren  2   appels Elstar  of Pink Lady 100 gram zelfrijzend bakmeel  1 theelepel bakpoeder  snufje kaneel  6-8 kletskoppen (optioneel)  Werkwijze:  Alles ingrediënten, behalve de appel en de kletskopjes, vermengen tot een beslag in een keuken machine met een mes. De appel schillen, in kleine blokjes snijden en door het beslag spatelen.   Beslag in kleine vormpjes doen met onderin een kletskopje. Afbakken in ca. 25 minuten op 180 graden.  Hierbij een vanillesaus en/of vanille-ijs serveren of een sinaasappeldressing met pruimenpitolie van Leblance of Amaretto, dragon  en vanille.  

Kookworkshop | Eerlijke keuken

Carlo verzorgt kookworkshops in Saint Priest la Roche. Zowel de Fransen, Engelse, Belgen en Nederlanders kunnen zich aanmelden. Carlo laat je op een inspirerende manier zien hoe je de Franse keuken ook thuis kunt toepassen. Met passie en liefde voor het vak kun je meehelpen met het koken en genieten van mooiste producten en smaken. 's Avonds na afloop van de workshop kun je proeven hoe passie smaakt en geniet je samen van een heerlijk menu in de mooie omgeving van Saint Priest la Roche. Reserveren is gewenst en als je wilt ga je met Carlo de inkopen doen op…

Boeuf Bourguignon

Receptuur voor 4 personen  Ingrediënten 800 gram doorregen riblappen / Iers rundvlees  0,70 l bourgogne wijn rood 100 gram boter en 1 dl olijfolie om in te bakken 2 uien fijn gesneden  200 gram ontbijtspek in blokjes 1 cm 250 gram champignons in plakjes  1 winterpeen in blokjes van 1 cm  200 gram knolselderij in blokjes 1 cm 5 eetlepels tomatenpuree  1 dl. Vieux  2 teentjes knoflook  1 laurierblaadje 2 eetlepels Franse Dijon- mosterd  1 eetlepel Tijm of Provençaalse kruiden  Eventueel een beetje bloem voor de binding of een stukje ontbijtkoek  Werkwijze  Het vlees in stukjes snijden en 24 uur laten marineren in de rode wijn. Vlees uit laten lekken in een…

Back To Top