skip to Main Content

Saint Haon le Châtel

Een prachtig middeleeuws vestingsstadje waar veel uit vroegere tijden bewaard is gebleven. Sinds 1677 is Roanne de hoofdstad van de streek Roannais. Maar in de 15e eeuw viel deze eer ten deel aan St. Haon -le Châtel. Gelegen op een heuvel aan de voet van de twee eerste uitlopers van het berggebied Les Monts de la Madeleine, die de stad tegen harde wind beschermen, is het eigenlijk een levend museum met veel middeleeuwse schatten, op een oppervlakte van zo'n 87 ha. Oplettende bezoekers zullen niet alleen getroffen worden door het monumentale erfgoed dat van grote architectonische waarde is, maar ook…

Pommiers

Pommiers is een middeleeuws dorpje. Het is ongeveer 15 km ten zuiden van Saint Priest la Roche. Het is een burcht zoals vroeger werd gebouwd om veilig te kunnen wonen. De burcht is in zeer goede staat en het staat statig langs een kabbelend beekje. Naast de burcht is er ruime gelegenheid om te picknicken. Je kunt in de omgeving prima fietsen en wandelen. Michelle Visser (schrijfster) Pommiers is ook een dorpje dat wordt omschreven in de twee boeken van Michelle Visser. Deze boeken zijn: 'Het huis met de blauwe luiken' en 'Een lucht vol Franse dromen'. Een leuke bijkomstigheid…

St.Jean-St.Maurice

St.Jean-St.Maurice zijn 2 aparte dorpjes die zijn samengevoegd tot 1 gemeente. Dit middeleeuwse dorp was een strategisch gelegen dorp aan de Loire. Het is erg leuk om deze twee dorpjes te bezoeken als je door het Franse platteland rijdt. Zet je auto buiten de vesting en loop zo de ommuurde dorpjes binnen. geniet van de rust en de mooie huizen en kerk. Ook het uitzicht vanaf de Don Jon is prachtig over de Loire.

Chateau de la Roche

Chateau de la Roche heeft een lange geschiedenis achter de rug. Tijdens uw verblijf in onze chambres d'hôtes is het aan te bevelen om even een bezoekje te maken om dit sprookjesachtige kasteel te bekijken.

Kastelen in de omgeving

In deze omgeving kun je verschillende kastelen bewonderen. In Saint Priest la Roche kun je het Chateau de la Roche bezoeken. Leuk om er naar toe te wandelen en aan de rand van de Loire van het uitzicht en de rust te genieten.

Back To Top