Ga naar hoofdinhoud

Start van een nieuw seizoen in St . Priest la Roche

Het voorjaar is in Saint Priest la Roche voor ons dit jaar al vroeg begonnen. Na een intensieve en spannende periode van 7 maanden chemokuur besloot de zus van Pauline, Marijke, een rustperiode in te lassen. En toen was het plan om gezamenlijk, dat wil zeggen de moeder van Pauline en goede vrienden Dirk, Anja en Arno, naar Frankrijk te gaan om te genieten van een korte vakantie gecombineerd met een paar gezellige klusweken, snel geboren.
Want waar is het immers beter toeven en bijkomen na zo intensieve periode dan op de berg in la douce France.

Hier in St Priest la Roche zien we Frankrijk langzaam ontwaken uit zijn winterslaap. De eerste knoppen in de bomen, mist en dauw in het dal en ’s morgens wakker worden met het gezang van een vroege vogel. Allemaal aankondigingen van een nieuwe lente.
En ook onze komst in het dorp ging niet ongemerkt; een enthousiast zwaaiende buurvrouw hing uit het raam en riep: “Daar zijn de Hollandse zwaluwen weer, nu gaat de zomer echt beginnen”!
Ieder jaar weer zo’n onthaal in dit kleine Franse dorpje waar de tijd stil lijkt te staan is hartverwarmend.

Klussen

Aangezien Carlo in het najaar de grote keuken in Le vieux Boulanger al had omgebouwd tot een prachtig nieuw kookpaleis, waar keukenprinsen en prinsessen dit jaar hun hart op kunnen halen, stond de tuin dit jaar bovenaan de klussenlijst. Vele handen maken licht werk; bomen werden vakkundig door Arno gesnoeid en Anja kreeg geen genoeg van het spuiten met de hoge drukspuit, alles maar dan ook alles moest spik en span!!
In rap tempo zagen we boel opknappen en konden we al snel heerlijk genieten van een verrukkelijke maaltijd en een glaasje wijn in de knusse buitenkeuken

En van het een komt het ander. Ook de schuur werd flink onder handen genomen. Niet alleen opruimen en weggooien maar met een doos overgebleven tegels en een blik verf toverde Dirk deze om tot een ware Frietkot ‘a la maison’.
Maar we hebben niet alleen maar veel werk verstouwd met z’n allen maar hebben we ook feest gevierd. Marijke vierde dit jaar haar 65ste verjaardag met een home made Tarte Tatin van Carlo, Marijke favoriete taart, een heerlijke Franse lunch en natuurlijk bubbels!

Want lieve mensen, vier het leven! Carpe diem en Joie de vivre, de Fransen hebben het zo’n beetje uitgevonden. Een goede gewoonte die we graag overnemen!
Het leven zit immers vol verrassingen.

Heb jij ook zin om, samen met ons, komende zomer te genieten in het mooie Saint Priest la Roche in la douce France?
Koken met Carlo, schilderen met Pauline, luieren in de hangmat of met je stevige stappers het bos in, alles kan!

Back To Top