Ga naar hoofdinhoud

Warme dagen, zwoele nachten……..hittegolf in Frankrijk

Half april reisden wij samen met Floortje, Petit en de moeder en zus van Pauline af naar Saint Priest la Roche.
De lente was al vroeg begonnen en zus Marijke kon direct naar hartenlust aan de slag in de tuin.
Het huis werd uit zijn winterslaap gehaald en tussen de bedrijven door genoten we van het voorjaarszonnetje. Niet wetende dat deze gedurende de gehele zomer strak aan de Franse hemel zou blijven staan! In mei beleefden we de eerste hittegolf en nu begin augustus zitten we midden  in de vierde met oplopend kwik van zo’n 45 graden, en dat is heet…..snoeiheet! 

Maar hé, het is zomer in zuid-Frankrijk dus ons hoor je niet klagen! Wij genieten als vanouds van een huis vol leuke gasten, heerlijk ontspannen en dat is na twee corona seizoenen echt super fijn.
Ondanks de hitte staat Carlo uren in de keuken om de lekkerste gerechten voor de table d’hote uit de keuken te toveren. Petit en Floortje lummelen samen een beetje in de tuin want beide vinden het wel best, veel te heet voor een rondje dorp buiten de poort.

Nog een paar weken en dan gaan wij het seizoen afsluiten met een korte vakantie voor ons zelf richting de Périgord.
Voor het eerst in al die jaren samen op vakantie in Frankrijk.
Want tja dat heb je met een “B&B en France” al hebben wij wel “job de vacances de tous les temps!

Wil je thuis ook genieten van zo’n heerlijk gerecht van Carlo?

Kijk dan eens op Puur en Gezond op Smaak, Carlo’s receptenboek online. Zowel voor de beginnende kok als de ervaren chef een inspirerende website boordevol informatie en recepten. Smaakt het naar meer dan heeft Carlo nog een fantastisch E-book Puur en Gezond Leven voor je klaar staan welke hij samen met Erna Kolkman, Orthomoleculair therapeut en Darmtherapeut, heeft geschreven en samengesteld.
Maak kennis met de gezonde keuken van Carlo, puur zonder pakje en zakjes! 

Creatieve Plien

In het atelier van Le vieux Boulanger is Pauline in haar spaarzame vrije uurtjes graag te vinden.
Met een tafel vol schetsen, porselein, penselen is het daar altijd wel een beetje een creatieve “chaos”. Er wordt gewerkt aan nieuwe opdrachten en bestellingen voor het komende najaar. Versturen vanuit Frankrijk vindt Pauline geen optie en komen er bestellingen binnen via Pauline Handbeschilderd Porselein  dan vindt zij hier altijd weer een creatieve oplossing voor!
Back To Top