Côte Roannaise wijnproeverij

In de streek waar wij wonen kun je mooie wijnen vinden in de Côte Roannaise.

Deze wijn streek is niet de meest bekende streek. Dit komt omdat er niet zoveel wijngaarden zijn. De totale opbrengst wordt verkocht in de omgeving. De meeste opbrengst zijn de rode wijnen. Deze wordt gemaakt van de Gamay druif. Er wordt hoofdzakelijk met de hand geplukt en met de hand gemaakt.

Domaine de la Rochette

Bij dit bijzondere wijnhuis in Villemontais, met aan het roer Pascal, Antoine en Olivier Nérone, organiseren we regelmatig een wijnproeverij. Er worden 5 rode-, 2 witte wijnen en 1 1000 Bulles gemaakt. De totale afmeting van het Domaine bedraagt 14 ha. Dit terrein is weer onderverdeelt in 5 aparte terroirs, stukken land met ieder hun eigen karakter.

De oorsprong van La Rochette gaat terug tot de middeleeuwen tot aan een Italiaanse familie.
Teruggekeerd van een missie hebben zij zich gevestigd in Villemontais, en zal “Rochetta” heten vanwaar de naam “Rochette”.

De wijnstok bestond al, een notariële akte uit 1396 wordt genoemd in de archieven van het Alice Taverne-museum in Ambierle.

Het kasteel werd gebouwd door Antoine Rimoz de la Rochette in de 17e eeuw en 3 deelnemende families cultiveerden wijngaarden en weiden tot 1939. Pascal en Olivier Néron volgden hun vader en grootvader op die de wijngaard in 1939 hadden verworven. Hun eigen erfdeel wordt nu verzekerd door Antoine, zoon van Pascal.