Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai dit typisch Frans dessert. 

De clafoutis met kersen doet het ook goed als zoete lekkernij  bij de koffie of thee!

Benodigheden:

  • 4 eieren
  • 80 gr. suiker
  • mespuntje zout
  • 140 gr. gezeefde bloem
  • krap 4 dl. melk
  • 500 gr kersen ( pot of blik kan uiteraard ook)

Beschrijving:
Eieren en suiker met het mespuntje zout licht en schuimig kloppen. Hoe langer, hoe schuimiger en luchtiger het beslag wordt.
Daarna de gezeefde bloem en de melk toevoegen en kloppen tot een glad en luchtig beslag.
Een vorm met zachte boter insmeren, 1/3 deel van het beslag in de vorm gieten en daarop de kersen draperen. De rest van het beslag over de kersen verdelen.
Oven voorverwarmen op 180 graden en de clafoutis gedurende 40-45 minuten bakken.
Even met een houten prikker controleren of het beslag gaar is, anders nog even in de oven laten. Zodra de clafoutis gaar en licht bruin is gebakken uit de oven nemen, met poedersuiker bestrooien en warm opdienen.
Maar afgekoeld of koud is de clafoutis ook erg lekker!

Serveren met een dot slagroom of een bolletjes ijs maakt dit gerecht nog lekkerder!
Uiteraard kun je altijd een lekker smaakje aan het beslag toevoegen, denk aan een scheutje rum of crème de cassis. I.p.v kersen kun je ook ander fruit gebruiken , zoals appels met rozijnen kaneel of rum!